Wil jij…

Abstracte foto’s maken?
Beter leren kijken naar de dingen om je heen?
Deze dingen ook vastleggen met je camera?
Creatieve foto’s maken?
Inspiratie zodat je zelf weer vol energie aan de slag kan?
Een gezellige ochtend/middag met andere fotografen?
Zelf aan de slag en kijken wat voor jou het beste werkt?

Doe dan mee met een van de workshops!

Workshop Creatieve Macrofotografie
in de studio

Bij deze workshop verdiepen we ons in het maken van abstracte beelden in de studio. In de ochtend krijg je uitleg en een bak vol inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Na de lunch gaan we in groepjes van twee aan de slag. Je maakt gebruik van mijn studioflitser en opnametafel. Natuurlijk zijn er diverse materialen aanwezig die je mag gebruiken om een abstract beeld te creëren. Aan het einde is er tijd om de resultaten na te bespreken.
Al met al een inspirerende dag waarbij je zelf aan de slag kan en al je vragen kan stellen en zeker thuis verder wil fotograferen!

Omdat we echt aan de slag gaan met macrofotografie heb je een macrolens (of evt. een tussenring) nodig. Deze neem jezelf mee. Wil je een macrolens gaan huren, lees dan even m’n blog hierover.

Duur workshop: 10.00 uur – 16.00 uur.
Prijs: €125,- p.p incl. lunch.
Max. 4 deelnemers.

Eerstvolgende workshop: zaterdag 5 november

“Een goede workshop waarbij je écht anders leert kijken.”

René over de workshop Creatieve
macrofotografie in de studio

“Professioneel en inspirerend! Als je anders naar macro of microfotografie wil leren kijken is dit echt een aanrader!”

Jan over de workshop Creatieve
macrofotografie in de studio

Workshop macrofotografie in de natuur

Na een korte introductie in mijn studio gaan we fotograferen in de bossen en bij de heidevelden in de Loonse en Drunense Duinen (5 tot 15 min lopen vanaf mijn studio). We concentreren ons met name op het maken van macrofoto’s waarbij we op zoek gaan naar structuren en vormen in de natuur.
Tijdens het fotograferen is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.
Na een lunch in mijn studio bespreken we de gemaakte foto’s.

Alhoewel de workshop gericht is op macrofotografie, is deze workshop ook interessant als je geen macrolens hebt.

Duur workshop: 9.00 uur – 14.00 uur.
Prijs: €95,- p.p. incl. lunch.
Max. 6 deelnemers.

Eerstvolgende workshop: 19 november 2022.

“De rust waarmee Evelien haar workshops geeft is heel prettig. Ze geeft fijne tips en een fijne uitleg vooraf.”

Claudie over de workshop Macrofotografie in de natuur

“Leerzame workshop, waarbij je anders leert kijken naar structuren.”

Carolien over de workshop Macrofotografie in de natuur
abstract kunst kleur

Online workshop
Creatieve Macrofotografie

Tijdens deze online workshop krijg je twee avonden vol met inspiratie en praktische tips om zelf aan de slag te gaan met abstracte macrofotografie. Ik vertel je hoe ik werk, hoe ik kijk en wat voor spullen en technieken ik gebruik.
Na de eerste online bijeenkomst krijg je een thuisopdracht en is het aan jezelf! Twee weken later komen we nogmaals online samen om de resultaten te bespreken en ontvang je persoonlijke feedback.
Deze online workshop is met name geschikt voor je als je wat verder weg woont en toch kennis wil maken met mijn stijl van fotograferen. Ook is het een goede basis voor een van mijn andere workshops.

Alhoewel de workshop gericht is op macrofotografie, is deze workshop ook interessant als je geen macrolens hebt.

Duur: 2 avonden online van 20.00 uur – 21.30 uur
De komende tijd staat er geen online workshop gepland. De online workshop is voorlopig alleen op aanvraag, omdat ik me vooral op de fysieke workshops wil richten. Heb je interesse, laat het me vooral weten. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we in overleg een datum prikken.

“Het is een leuke manier om nieuwe inzichten te krijgen. Alle tips zijn leerzaam en heel welkom.”

Saskia over de Online Workshop

“Heel verhelderend en leuk om te doen”

Henk over de Online workshop

Workshop op maat

Wil je graag met een groep vrienden een workshop volgen? Of alleen of juist met z’n tweeën? Ook dat is mogelijk! Als je aangeeft welk type workshop je voorkeur heeft dan kan ik je een persoonlijk aanbod doen. Eventuele specifieke vragen hoor ik graag van tevoren zodat ik mijn aanbod kan aanpassen op jouw / jullie wensen. Neem voor alle mogelijkheden contact met me op.

Wil je met mij fotograferen in een natuurgebied bij jou in de buurt? Ook dat is mogelijk! Ik maak graag een voorstel voor je op maat.

“Ik vond, en met mij een flink aantal leden van fotoclub F70, de lezing enorm stimulerend. Ik heb in ieder geval heel veel inspiratie opgedaan. Ook geleerd anders te gaan kijken specifiek voor de macrofotografie.”

Eric over de lezing bij zijn fotoclub

Algemene informatie bij de workshops

De workshops zijn bedoeld voor alle fotografen met interesse in macrofotografie en het maken van abstracte beelden. De workshops zijn voor zowel beginnende als gevorderde fotografen interessant. Als beginnende fotograaf is het wel van belang dat je de basiskennis hebt van de belichtingsdriehoek (dus dat je weet hoe je werkt met diafragma, sluitertijd en iso waarde). Ook ga ik ervan uit dat je bekend bent met de techniek van je camera (in ieder geval de basiskennis).

De workshops gaan over hoe je kijkt naar de dingen om je heen en hoe je dat vervolgens vast kan leggen met je camera. Foto’s bewerken doe ik zelf nauwelijks en daar kan ik je dan ook weinig over vertellen.

Voor de meeste workshops hoef je niet perse een macrolens te hebben. Ook met een gewone lens kan je de workshop doen. Uitzondering hierop is de workshop Creatieve Macrofotografie in de studio.
Houd er wel rekening mee dat je na de workshop wellicht een macrolens wilt aanschaffen 😉
Wil je een macrolens aan gaan schaffen of gaan huren? Lees dan mijn tips waar je op kan letten in mijn blogbericht.

De kosten van de workshop staan vermeld bij de workshops. Te voldoen voor aanvang van de workshop. Je ontvangt hiervoor een factuur.
Ik werk graag met kleine groepjes zodat er voor iedereen voldoende aandacht is, vandaar dat er max. 6 deelnemers mee kunnen doen.