Wil jij…

Abstracte foto’s maken?
Beter leren kijken naar de dingen om je heen?
Deze dingen ook vastleggen met je camera?
Creatieve foto’s maken?
Inspiratie zodat je zelf weer vol energie aan de slag kan?
Een gezellige ochtend/middag met andere fotografen?
Zelf aan de slag en kijken wat voor jou het beste werkt?

Doe dan mee met een van de workshops!
abstract kunst kleur

Online workshop
Creatieve Macrofotografie

Tijdens deze online workshop krijg je twee avonden vol met inspiratie en praktische tips om zelf aan de slag te gaan met abstracte macrofotografie. Ik vertel je hoe ik werk, hoe ik kijk en wat voor spullen en technieken ik gebruik.
Na de eerste online bijeenkomst krijg je een thuisopdracht en is het aan jezelf! Twee weken later komen we nogmaals online samen om de resultaten te bespreken en ontvang je persoonlijke feedback.
Deze online workshop is met name geschikt voor je als je wat verder weg woont en toch kennis wil maken met mijn stijl van fotograferen. Ook is het een goede basis voor een van mijn andere workshops.

Duur: 2 avonden online van 20.00 uur – 21.30 uur
Prijs: €55,- p.p.
Max. 6 deelnemers.

Vanwege de avond-lockdown organiseer ik een extra workshop in december. In overleg met de deelnemers prik ik twee data.
In 2022 zal deze workshop zijn op donderdagavond 10 & 24 februari 2022.

Workshop Creatieve Macrofotografie
in de studio

Bij deze workshop verdiepen we ons in het maken van abstracte beelden in de studio. In de ochtend krijg je uitleg en een bak vol inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Na de lunch gaan we in groepjes van twee aan de slag. Je maakt gebruik van mijn studioflitser en opnametafel. Natuurlijk zijn er diverse materialen aanwezig die je mag gebruiken om een abstract beeld te creëren. Aan het einde is er tijd om de resultaten na te bespreken.
Al met al een inspirerende dag waarbij je zelf aan de slag kan en al je vragen kan stellen en zeker thuis verder wil fotograferen!
Duur workshop: 10.00 uur – 16.00 uur.
Prijs: €125,- p.p incl. lunch.
Max. 4 deelnemers.

Eerstvolgende workshop: zaterdag 29 januari 2022.

Workshop macrofotografie in de Loonse en Drunense Duinen

Na een korte introductie in mijn studio gaan we fotograferen in de bossen en bij de heidevelden in de Loonse en Drunense Duinen (5 tot 15 min lopen vanaf mijn studio). We concentreren ons met name op het maken van macrofoto’s waarbij we op zoek gaan naar structuren en vormen in de natuur.
Tijdens het fotograferen is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.
Na een lunch in mijn studio bespreken we de gemaakte foto’s.
Duur workshop: 9.00 uur – 14.00 uur.
Prijs: €95,- p.p. incl. lunch.
Max. 6 deelnemers.

Eerstvolgende workshop: zaterdag 9 april 2022.

Workshop op maat

Wil je graag met een groep vrienden een workshop volgen? Of alleen of juist met z’n tweeën? Ook dat is mogelijk! Als je aangeeft welk type workshop je voorkeur heeft dan kan ik je een persoonlijk aanbod doen. Eventuele specifieke vragen hoor ik graag van tevoren zodat ik mijn aanbod kan aanpassen op jouw / jullie wensen. Neem voor alle mogelijkheden contact met me op.

Wil je met mij fotograferen in een natuurgebied bij jou in de buurt? Ook dat is mogelijk! Ik maak graag een voorstel voor je op maat.

Algemene informatie bij de workshops

De workshops zijn bedoeld voor alle fotografen met interesse in macrofotografie en het maken van abstracte beelden. De workshops zijn voor zowel beginnende als gevorderde fotografen interessant. Als beginnende fotograaf is het wel van belang dat je de basiskennis hebt van de belichtingsdriehoek (dus dat je weet hoe je werkt met diafragma, sluitertijd en iso waarde). Ook ga ik ervan uit dat je bekend bent met de techniek van je camera (in ieder geval de basiskennis).

De workshops gaan over hoe je kijkt naar de dingen om je heen en hoe je dat vervolgens vast kan leggen met je camera. Foto’s bewerken doe ik zelf nauwelijks en daar kan ik je dan ook weinig over vertellen.

Voor de meeste workshops hoef je niet perse een macrolens te hebben. Ook met een gewone lens kan je de workshop doen. Uitzondering hierop is de workshop Creatieve Macrofotografie in de studio.
Houd er wel rekening mee dat je na de workshop wellicht een macrolens wilt aanschaffen 😉

De kosten van de workshop staan vermeld bij de workshops. Te voldoen voor aanvang van de workshop. Je ontvangt hiervoor een factuur.
De workshops gaan door bij minimaal 3 deelnemers. Ik werk graag met kleine groepjes zodat er voor iedereen voldoende aandacht is, vandaar dat er max. 6 deelnemers mee kunnen doen.

Uiteraard houden we ons tijdens de workshops aan de dan geldende corona maatregelen.