Rood met witte stippen

met Geen reacties

Wat is het heerlijk: de herfst!
Prachtige kleuren in het bos en natuurlijk….paddenstoelen!

Met paddenstoelenfotografie kan je alle kanten op. Ikzelf vind het het leukst om ze net wat anders op de foto te zetten dan de standaard macrofoto. Dus probeer ik regelmatig een ander standpunt uit 🙂
Een paddenstoel recht van voren is natuurlijk al heel mooi, maar ga eens wat dichter bij, of kijk juist eens vanaf een andere hoek naar je onderwerp. Dan zie je de mooiste dingen, die je wellicht nog niet eerder gezien had. Ook details van de paddenstoel kun je prachtig in beeld brengen met je macrolens. Details worden hierdoor ineens zichtbaar.

Deze mooie vliegenzwam had zulke mooie witte stippen dat ik daar de nadruk op legde. Nikkor 60mm micro – 1/125sec – F4.8 – ISO 250
Vanaf een ander perspectief krijg je een heel
ander beeld van de paddenstoel.
Nikkor 60mm micro – 1/125sec – F4.8 – ISO 4500
Juist bij een omgevallen paddenstoel kan je prachtig de lamellen fotograferen. Door de foto zwart wit te maken werd het een grafisch geheel.
Nikkor 60mm micro – 1/125sec – F6.7 – ISO 1000
Twee leukerds bij elkaar.
Nikkor 60mm micro – 1/125sec – F4.8 – ISO 1800
Deze vond ik op een boomstronk.
Nikkor 60mm micro – 1/90sec – F3.2 – ISO 450

Wil je aan de slag met het fotograferen van paddenstoelen en meer leren hoe je ze op een andere manier in beeld kan brengen? Doe dan mee met de herfstworkshop of één van de andere cursussen! Je leert alles over anders kijken naar je omgeving en hoe je dit het beste in beeld kan brengen.