Na haar opleiding bouwkunde aan de TU/e volgde Evelien de creatieve beroepsopleiding Fotografie bij Stichting Statief in Utrecht. Naast haar baan als architect rondde ze in 2010 deze fotografie opleiding succesvol af.

In 2012 besluit ze haar baan als architect op te zeggen om full-time voor haar gezin te gaan zorgen. Haar vrije tijd wordt gevuld met fotografie. Ze trekt er graag op uit om mooie landschappen vast te leggen of ze fotografeert in haar eigen studio. In de studio fotografeert ze voornamelijk abstracte beelden. Vanaf 2019 komt er meer tijd vrij voor fotografie en gaat Evelien zich nog meer richten op haar abstracte werk. In 2021 richt ze haar eigen bedrijf Evelien IJpelaar Fotografie op en kun je haar werken kopen.

Sinds november 2014 is Evelien, als vrijwilliger, actief voor de Heemkundekring Loon op ‘t Sandt. Ze is de vaste fotograaf voor de Heemkundekring en houdt voor hen de ontwikkelingen in het dorp Loon op Zand bij. Deze legt ze vast zodat deze foto’s kunnen worden opgenomen in het archief van de Heemkundekring.

Op deze website kunt u haar werk rustig bekijken. De kunstfoto’s zijn te koop in een oplage van max. 10 stuks. De natuurfoto’s zijn ongelimiteerd verkrijgbaar. Indien u interesse heeft of meer wilt weten over Evelien of over haar werk kunt u contact opnemen via het contactformulier.

 Evelien is ook actief op instagram. Volg haar
om op de hoogte te blijven van haar recente werk.

Evelien heeft aan diverse exposities meegedaan:

2021 Kunst voor het Raam Loon op Zand (weekend 20&21 maart)
2019 Expositie Uilennest Loon op Zand
2016 Expositie Grote Kerk in Gorinchem
2012 Cultuurroute Loon op Zand (open atelier)
2011 Bibliotheek Waalwijk