Evelien IJpelaar

Na haar opleiding bouwkunde aan de TU/e volgde Evelien de creatieve beroepsopleiding Fotografie bij Stichting Statief in Utrecht. Naast haar baan als architect rondde ze in 2010 deze fotografie opleiding succesvol af.

In 2012 besluit ze haar baan als architect op te zeggen om full-time voor haar gezin te gaan zorgen. Haar vrije tijd wordt gevuld met fotografie. Ze trekt er graag op uit om mooie landschappen vast te leggen of ze fotografeert in haar eigen studio. In de studio fotografeert ze voornamelijk abstracte beelden. Vanaf 2019 komt er meer tijd vrij voor fotografie en gaat Evelien zich nog meer richten op haar abstracte werk. In 2021 richt ze haar eigen bedrijf Evelien IJpelaar Fotografie op en kun je haar werken kopen.

Sinds november 2014 is Evelien, als vrijwilliger, actief voor de Heemkundekring Loon op ‘t Sandt. Ze is de vaste fotograaf voor de Heemkundekring en houdt voor hen de ontwikkelingen in het dorp Loon op Zand bij. Deze legt ze vast zodat deze foto’s kunnen worden opgenomen in het archief van de Heemkundekring.

Op deze website kunt u haar werk rustig bekijken. De kunstfoto’s zijn te koop in een oplage van max. 10 stuks. De natuurfoto’s zijn ongelimiteerd verkrijgbaar. Indien u interesse heeft of meer wilt weten over Evelien of over haar werk kunt u contact opnemen via het contactformulier.

atelier fotostudio kunst Evelien

Evelien heeft aan diverse exposities meegedaan:

2021 Micksart Collectief te Emmen
2021 Kunst voor het Raam Loon op Zand
2019 Expositie Uilennest Loon op Zand
2016 Expositie Grote Kerk in Gorinchem
2012 Cultuurroute Loon op Zand (open atelier)
2011 Bibliotheek Waalwijk

Interessante links:

B&B De nieuwe warande Udenhout – In deze leuke B&B zijn mijn kaarten verkrijgbaar

Sprankenhof – Pluktuin in Udenhout waar mijn kaarten verkrijgbaar zijn.

De Langstraatshop – Leuke online cadeauwinkel waar mijn kaarten ook verkrijgbaar zijn!

Kaatje V – Sieraden en porselein, waarvan ik regelmatig foto’s maak.

Bregje Lips Creati(e)ve studio – Creatieve vriendin met leuke spulletjes

Heemkundekring Loon op ‘t Sandt – Ik ben vrijwilliger bij de fotowerkgroep

Keigaaf Brabant – Informatie over uitstapjes in Noord Brabant