Ja echt, m’n camera bleef thuis

met Geen reacties

De afgelopen weken genoten we van een heerlijke vakantie in Duitsland. We kampeerden in het Harz-gebergte. Met onze tent trokken we rond langs vier campings. We gingen vaak op pad om de omgeving te verkennen. Zo liepen we over de langste hangbrug van Duitsland, gingen we rodelen en bezochten we watervallen en grotten. En echt waar, m’n camera liet ik thuis.
M’n spiegelreflexcamera en macrolens welteverstaan. Er ging een compact camera mee die gebruikt kon worden door het hele gezin en waarmee we dan ook heel wat kiekjes maakten.

Tijdens mijn workshops begin ik altijd met het onderdeel focus; Je aandacht voor de dingen om je heen. Als je je ergens op focust dan zie je zoveel meer. Het tegenovergestelde gaat ook op. Deze vakantie was ik even niet gericht op structuren, vormen en kleuren, maar juist extra op die lieve mensen om me heen. Ik heb m’n macrolens dan ook helemaal niet gemist deze vakantie. 

En ben je dan helemaal niets tegengekomen waarvan je dacht ‘had ik nu m’n macrolens maar bij me’. Jawel hoor. Twee keer. Toen gebruikte ik de macrostand van de compactcamera. 

Even pauze qua macrofotografie dus voor mij. Waar lag jouw focus deze vakantie? Ging je juist aan de slag met fotografie of nam je ook even pauze net als ik?

Mocht je na de vakantie met focus aan de slag willen met fotografie dan nodig ik je uit om mee te doen met de gratis challenge die ik vanaf as donderdag organiseer.

Laat een reactie achter