Expositie: ‘Eten van dichtbij, een andere kijk op groente en fruit’

met Geen reacties

Eten van dichtbij, je hoort het tegenwoordig vaak, maar bekijk je je eten ook wel eens écht van dichtbij? Fotograaf Evelien IJpelaar laat met haar kunstvorm de producten uit de tuin van Sprankenhof op een andere manier zien. Door in te zoomen op de gewassen brengt ze ons dichter bij de schoonheid van eten. In deze foto expositie ontdek je de pracht van de natuur waar wij ons dagelijks mee voeden. Haar abstracte beelden zijn te zien van zaterdag 11 tot en met 19 juni tijdens de openingstijden van Sprankenhof.

Evelien IJpelaar Fotografie

Een beeld creëren dat is wat Evelien doet. En vervolgens de kijker laten verwonderen over hoe mooi de wereld is.
Haar uitspraak “dat iets zo simpels, zo mooi kan zijn” komt helemaal terug in haar werk. Van iets relatief simpels maakt Evelien een abstract beeld. Het beeld vindt Evelien op straat of ze creëert ze zelf in haar studio en deze keer in de tuin van Sprankenhof. Soms is het onderwerp nog te herkennen, soms ook niet; de kijker mag fantaseren.

Boshoeve Sprankenhof

Op Sprankenhof wordt via de biologisch dynamische landbouwmethode groente en fruit verbouwd en met veel educatieve waarde via de korte keten op eigen erf verkocht. Sprankenhof werkt graag samen met mensen met dezelfde doelstelling. Deze expositie past goed in de educatieve grondslag om mensen leren te genieten van eten. Om meer te leren over gezonde voeding en het eten van verse producten kun je bij verbazing en verwondering beginnen.

Verrassende samenwerking

Evelien kwam in 2021 met haar ansichtkaarten langs in de biologische winkel van Sprankenhof. Kaarten die ze van haar landschaps- en natuurfoto’s gemaakt heeft. Al pratende ontstond het idee om ook foto’s te gaan maken in de pluktuin. De beelden die ze in het daaropvolgende jaar ving waren zo verrassend, het gaf exact de schoonheid weer waar de mensen op Sprankenhof elke dag zo van genieten. Dit moest wel een expositie worden.

Foto expositie

De expositie is van zaterdag 11 tot en met zondag 19 juni te bezichtigen tijdens de openingstijden van Sprankenhof. Dit is woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00u De toegang is gratis.

Bekijk hier alle foto’s uit de serie.